S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

ONR 4 verdubbelt puntenaantal

Tue 07 Nov, 14:01

Marum met 4-3 verslagen.

ONR 4 heeft afgelopen zaterdag haar puntenaantal weten te verdubbelen door Marum met 4-3 te verslaan. In de eerste helft kwam Marum er niet aan te pas en kwam ONR door doelpunten van Hylke de Wit, Jurjen Apol en Erik van Spijker op een 4-0 voorsprong. Erik scoorde hiermee zijn eerste doelpunt voor ONR 4 (ooit), maar als linksback kom je dan ook niet zo vaak in scoringspositie.

Marum wist in de eerste helft echter ook van de nul af te komen. Een beetje hulp van de scheidsrechter was hiervoor wel noodzakelijk. Patrick ging nogal netjes het duel aan en kreeg voor zijn tackle op de bal een penalty tegen. Onbegrijpelijk! Het gebroken been dat de scheids eraan over hield was dan ook meer dan terecht. De penalty werd vervolgens netjes binnengeschoten.

Ondanks het feit dat Arjen 'Ottje' Ottens zonder problemen de eerste helft door was gekomen werd hij in de tweede het vervangen door Jurian 'Berlin wall' Kupers. Na enkele weken van blessureleed wilde coach Gerard 'Ik houd m'n hart vast' Diertens niet teveel risico nemen met Arjen. De overstap naar het 4-4-2 systeem leek in ieder geval te werken: voor het eerst sinds erg lange tijd leek ONR 4 weer op de zege af te stevenen.

Wat Marum precies heeft gedaan in de rust is niet duidelijk, maar in de tweede helft was het alles behalve een walk-over. Het begon nog redelijk, maar al vrij snel stond de 4-2 op het bord. Toen ook de 4-3 viel werd er al weer druk aan de stoelpoten van de coach gezaagd. Volgens een zegsman van de club zijn er inmiddels onderhandelingen gaande met mogelijke vervangers, maar meer kon er nog niet over naar buiten worden gebracht. Wel werd er nog aan toegevoegd dat het bestuur nog het volste vertrouwen heeft in Gerard Diertens....

Dat de overwinning uiteindelijk toch binnen werd gesleept moet een geruststelling zijn geweest. Desondanks neemt de onrust ook in de spelersgroep toe. "Vroeger werd hij op schouders gedragen, maar dat is verleden tijd", aldus de geblesseerde Ekke-Douwe Wolthuizen.